NN Mission Marathon

MISSION Marathon Accomplished!

Afgelopen weekend stond ik, na een lange periode zonder wedstrijden als gevolg van de corona pandemie, als haas aan de start van de NN Mission Marathon. De wedstrijd zou eerst op 11 april in Hamburg (Duitsland) plaatsvinden, door de verstrengde maatregelen heeft de organisatie een nieuwe locatie moeten zoeken. Dit is uiteindelijk vliegveld Twente nabij Enschede geworden.

Het was lang geleden, maart 2020 CPC den Haag, dat ik aan de start stond van een wedstrijd. Toen ook als haas. Dit keer betrof het de volledige marathon afstand, een afstand waar ik tot nu toe nog geen succes ervaring mee had. Vanuit de organisatie kreeg ik de opdracht, om samen met Olaf en een Oegandese man, een groep Europese dames naar de limiet van de Olympische spelen te helpen (2.28.30 Nederlandse- en 2.29.30 Internationale limiet).

Het tempo was in het begin een beetje zoeken maar al snel hadden we stabiele kilometertijden te pakken. Het tempo voelde heel comfortabel aan. Ook het drinken onderweg ging goed en ik had weinig last van de voeding. Toen dacht ik rond 25 kilometer, zou het dan eindelijk gaan lukken een marathon zonder kramp en wandelen te volbrengen? Het laatste is wel gelukt, ik heb niet gewandeld maar na 30 kilometer kwamen de eerste krampen in de kuiten toch al opzetten. Door te blijven ontspannen kon ik voorkomen dat de kramp doorzette, tot ik bij 38 kilometer aangetikt werd en de kramp volledig in mijn linkerbeen schoot. Ik kon er mee doorlopen en het trok rond 40 kilometer weer aardig weg. De dames hebben een heel mooie race gelopen waarin Jill ruim onder de Nederlandse limiet liep met 2.28.18, heel gaaf!
Zelf heb ik een Belgische- en een Tsjechische dame afgezet rond 42 kilometer en ben toen rustig naar de finish gedribbeld.

Het was een heel bijzondere ervaring om tussen de Boeings van Lufthansa door te lopen, wat zijn die vliegtuigen groot als je er naast staat. Het weer zat ons heel erg mee, bijna geen wind, al was het wel wat aan de frisse kant.

Al met al een super weekend gehad waar ik met veel plezier en een positief gevoel op terugkijk!
Nu eerst het lichaam laten herstellen en vervolgens ga ik nieuwe wedstrijdplannen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *